A-tytöille 7. sija SM-finaaliturnauksesta
PuMa-Volley ryJulkaistu: 05.05.2022 07.25

A-tytöille 7. sija SM-finaaliturnauksesta

Koko alkukausi sujui A1 joukkueelta erittäin hyvin, tästä voit lukea joulukuisesta raportistamme. Tammikuulle pelattavaksi tarkoitettu viimeinen pooliturnaus peruttiin koronatauon takia ja välierät huhtikuun alussa päättyivät PuMan lohkovoittoon. A-tyttöjen sarjassa pelasi 37 joukkuetta ja näistä 13 parasta pääsi mukaan Vaasan Kiiston Laihialla järjestämään finaaliturnaukseen vappuviikonloppuna.

Finaaleihin lähdettiin kuitenkin puhtaalta pöydältä tasaista ja hyvätasoista turnausta odottaen. Sellainen myös saatiin. Muiden joukkueiden tavoin PuMa matkusti Laihian iltatreenien kautta Vaasaan jo perjantaina. Alkulohkon ensimmäinen ottelu pelattiin aamutuimaan Haukiputaan Heittoa vastaan. HaHen joukkueen kokoonpano oli elänyt kovastikin sitten marraskuun tiukan kohtaamisemme mutta tiukkaa oli nytkin. HaHe oli kuitenkin niskan päällä varsinkin erien alkupuolilla mutta sekä toisen että lyhyen kolmannen erän käänsimme itsellePuMa käänsi itselleen ja päivä alkoi 2-1 jatkopallovoitolla.

Lounaan ja pienen tauon jälkeen verkon toiselle puolelle asteli meille ennestään tuntematon Ylöjärven Ryhti. Ryhti oli juuri hävinnyt HaHelle 2-1 eikä saanut peliään meitä vastaan kunnolla käyntiin missään kohtaa. Suhteellisen selkeä voitto PuMalle 2-0 ja samalla lohkovoitto.

Aikaisten aamupelien takia iltapäivään siirretyt avajaiset pakottivat joukkueen pysymään salilla koko kuuden tunnin tauon ajan. Ennen puolivälieriä pelatuista lohkokakkosten ja -kolmosten ristikkäispeleistä voittajana vastaamme tuli Lempäälästä Lempo. Joen Jujun kaatanut Lempo jatkoi meidän kanssa siitä, mihin Jujun kanssa jäi. Lempo puolusti todella hienosti ja hyökkäsi tehokkaasti. Emme yltäneet missään kohtaa peliä aamupäivän tasolle vaikka toinen erä etenikin rinta rinnan ja päättyi vain kahden pisteen erolla. Voittaja Lempo mitalipeleihin ja meidän pelit jatkuisivat sunnuntaina sijoista 5-8.

WoVolle hävinnyt Nurmon Jymy ei päästänyt PuMaa helpolla sunnuntaiaamuna. Hiukan alavireinen pelimme jatkui ja NJ/KT voitti ansaitusti suoraan 2-0. Vielä oli kuitenkin taisteltavana sijat 7-8. Viimeiseksi vastustajaksi saimme Ylöjärvelle omassa aamupelissään hävinneen Maskun Katajan. Ottelun alku oli Katajan hallintaa. PuMa heräsi vihdoin ensimmäisen erän loppupuolella ja vaikka se vielä hävittiin, ei toisessa eikä kolmannessa erässä ollut voittajasta enää epäselvyyttä. Voitto PuMalle 2-1 ja sijoitus finaaleissa 7.

A-tyttöjen Suomen mestaruuden voitti Rovaniemen Woman Volley, toiseksi tuli Oriveden Ponnistus ja kolmanneksi Lempo Lempäälästä.

Finaalijoukkueessa pelasivat Aino Ostrovskij (C), Sanni Suomela, Emma Tiala, Siiri Ruuskanen, Helmi Melleri, Ilba Gashi, Noora Kortelainen, Nea Subotic, Saimi Heikkinen, Karina Valjakka, Hertta Lehtinen ja Seke Batzorig. Nea valittiin joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Päävalmentajana toimi Kai Wickmann apunaan Dejan Subotic ja Timo Ruuskanen. Huollosta vastasivat Maarit Tiala, Raija Ostrovskij, Anni Henell ja Kari Heikkinen.

Onnittelut PuMan A1-joukkueelle hienosti sujuneesta kaudesta!

Finaalien tulospalvelu
Finaalien kotisivut käsiohjelman ja joukkuekuvien kera