Taloudenpito

Jäsenmaksuilla rahoitetaan seuran yhteisiä toimintoja. Näitä ovat Puistolan urheilutalolla olevan kioskin vuokra, jäsenmaksut lentopalloliittoon ja Etelän alueen urheilujärjestöön (ESLU), toiminnanohjausjärjestelmä Jopoxin ylläpito, lehti-ilmoitukset, pelaajien pikkujoulut, palkitsemiset ja hallintoon liittyvät muut kulut.

Joukkuekohtaisilla kausimaksuilla rahoitetaan salimaksut, pelipaitojen ja pallojen hankinnat valmentajien koulutus. Kausimaksujen suuruus joukkueille määräytyy pelaajamäärä ja salinkäytön mukaan (=jyvitys). Kausimaksuilla maksetaan myös sarjamaksut, tuomarimaksut, turnausmaksut, valmentajien matkakuluja, Power CUP:iin liittyvä joukkuemaksu ja mahdollinen mukanaolevan huoltajan kisapassi. Syksyn kausimaksu perustuu karkeaa arvioon kuluista. Kevään kausimaksu perustuu laskelmaan, jonka joukkue itse budjetikseen vuodenvaihteessa laatii, kun kulurakenne ja pelaajamäärät ovat tiedossa.

PuMa maksaa vuosittain yli 100 000 euroa salikuluja. Kaupungin tila- ja toiminta-avustuksella pystytään kompensoimaan noin 35 %-osuus näistä. Turnauksiin liittyvien matkakulujen korvauskäytännöt sovitaan joukkuekohtaisesti. Yleinen käytäntö on, että kuskille kerätään kustannuksia vastaava bensaraha osallistuvilta ja valmentaja laskuttaa joukkueelta seuran kilometritaksan mukaisen matkakorvauksen.

Joukkuekohtaisessa taloudessa tavoitellaan, että joukkueen menot ja tulot ovat tasapainossa tilikauden lopussa heinäkuussa. Joukkuekohtainen talous mahdollistaa, että mikäli joukkue tekee omaa varainhankintaa talkoilla, sponsoreilla, myynnillä tms., niin varat ovat käytettävissä leiritykseen, varustehankintoihin tai vaikkapa kausimaksun alentamiseen.

Myynti urheilutapahtuman yhteydessä (kioskilla) on verotonta. Sen sijaan karkkien tai muiden hyödykkeiden myynnistä saadut tulot voivat olla verottajan tulkinnan mukaan verotettavaa elinkeinotuloa, jollei se ole satunnaista, pienimuotoista ja lähipiirille suunnattua. Muun myynnin toteuttamisessa on siis huomioitava verovelvoitteet. Elinkeinotulona ei pidetä PuMan toimintansa rahoittamiseksi järjestämää talkootoimintaa eikä myöskään PuMan nettisivujen julkaisuista saatu tulo ole elinkeinotuloa. Elinkeinotuloa eivät ole myöskään mahdolliset merkkien, korttien, viirien tai muiden sellaisten hyödykkeiden myynnin muodossa saadut tulot.

Omat kulut pois

  • PuMan maksulomakkeet löytyvät materiaalipankista
  • Matkakorvausta haettaessa lomakkeessa täytyy olla osoite, henkilötunnus ja verotuskunta sekä joukkueenjohtajan tai seuran puheenjohtajan hyväksyntä. Omaa laskua ei voi hyväksyä.
  • Ostolaskulomakkeen liitteenä tulee olla kuitit (maksutositteet), myös koulutuslaskuissa ilmoittautumiskuitti ja maksutosite, mikäli on itse maksanut.
  • Kioskitilityslomakkeen liitteenä tulee olla kuitit, mikäli myyntituloja on käytetty kuluihin (tarvikkeiden hankintakulut).