PuMa-Volley ry

  • PuMa-Volley on helmikuussa 1989 perustettu lentopallon erikoisseura, jonka toiminta painottuu nuorten, 4–18-vuotiaiden, lentopalloharrastukseen.
  • Seura on Suomen Lentopalloliiton ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilun (ESLU) jäsen. Nimi PuMa on lyhenne seuran alkuperäisestä toiminta-alueesta, joka määriteltiin akselilla Puistola–Malmi.
  • Seuran toiminta painottuu Pohjois-Helsingin alueelle, missä se tarjoaa laajasti lentopalloilumahdollisuuksia kilpa- ja harrastustasolla – nuorille oman taitotason mukaan. Seura pitää "kotisalinaan" Lehto areenaa, missä PuMan kärkitoiminta harjoittelee ja pelaa. Nuoremmille kotisali on Puistolan Urheilutalo, koska siellä seuran joukkueilla on eniten harjoituksia ja pelejä. Uutena salina PuMalle tulee käyttöön Viikin Norssi.
  • Seuran tärkein toiminta-alue on nuorisotyö. PuMa-Volley on Suomen suurimpia juniorilentopalloseuroja. Tunnustuksena laadukkaasta työstään seura on saanut Suomen Lentopalloliiton myöntämän Sinettiseuran arvon v. 1996 sekä uudelleen vuosina 2002, 2008, 2013 sekä 2017, sekä Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön tunnustuksen vuona 2014. PuMa valittiin myös vuoden 2019 helsinkiläiseksi urheiluseuraksi. Sinettiseura-järjestelmä on muuttunut vuonna 2018 Tähtiseura-laatuohjelmaksi. Laadukkaan toiminnan perustana on joukkueidemme valmennuksesta vastaavat koulutetut valmentajat. Seuran nuoret osallistuvat sekä etelän alueen että SM-kilpasarjoihin vuosittain. Tähtiseura-auditointi on viimeksi tehty vuonna 2021.
  • Seurassamme toimii sekä kilpailu- että harrastuspolut alentamaan aloittamisen kynnystä perustamalla lentopallokouluja ja Easy Sport -kerhoja. Niissä ei edellytetä aikaisempaa kokemusta lentopallosta. Perusryhmiä aloittamiseen ovat F-juniorit6-8-vuotiaille, E-juniorit 9–10-vuotiaille ja D-juniorit 11-12-vuotiaille. Perustamme myös lentopallokoulun 10–14-vuotiaille aloittaville pelaajille. 14-18-vuotiaille tytöille ja pojille on harrastusryhmät ja peliryhmät.
  • Harrastajamäärän kasvu on lisännyt viime vuosina ryhmien määriä ja siten eritasoisen harrastamisen mahdollisuuksia. Toivomme, että lentopallosta löytyisi nuorille pitkäaikainen harrastus. Eri tasoisia ryhmiä muodostamalla pyrimme varmistamaan, että harrastaminen on mahdollista myös useita muita lajeja halvemmalla. Jatkamme Helsingin liikuntaviraston ja koulujen kanssa yhteistyötä Easy Sport -iltapäiväkerhojen järjestämisessä ja nuorten tapahtumien organisoinnin apuna kuitenkin rajoitetusti ohjaajapulan takia.
  • Kilpatoiminnassa jatkamme tyttöjen ja poikien lentopallopolun kehittämistä PuMa-akatemia nimellä, joka kokoaa naisten sekä miesten 1- ja 2-sarjatasojen toiminnat yhteen. Vahvistamme toimintamme laatua palkkaamalla kokopäiväisen ammattivalmentajan ja useampia osapäiväpalkattuja valmentajia. Jatkamme edelleen Meidän Valkku -hankkeessa aloitettua vapaaehtoisvalmennuksen laadun kehittämistä ja nuorten valmentajien toimintaa riittävän valmentajamäärän turvaamiseksi. Pelaajille lisämahdollisuuksia tarjoamme myös korkeatasoisilla leireillä. Lehto-areena on valmennuskeskuksemme, missä harjoittelulle on luotu loisto-olosuhteet.