Tästä löytyy muistilista joukkueen vastuuhenkilölle (jojo), kun on järjestettävä kotiturnaus.

 • Yleisesti kaikki juniorisarjojen mini-ikäisten kotiturnaukset pyritään pelaamaan Puistolan Urheilutalolla lauantaisin klo 9–15 välillä ja C-A-ikäistren Viikin Norssilla ja tarvittaessa Lehto Areenalla.
 • Pidemmät ja ison kentän turnaukset on soviteltava seuran salivastaavien (C-A-ikäisten osalta Seppo Siika-aho ja mini-ikäisten osalta Jouni Lind) kanssa, mikä kulloinkin on järkevin vaihtoehto.Puistolan salin jatkoaikaa ei saa kuin pari kertaa vuodessa.

Muistilista

 • Sovi salinkäytöstä PuMan salivastaavan kanssa. Käyttöoikeus vahvistetaan nettisivuille: Viikonloppuvuorot_2023-2024.xlsx - Google Sheets
 • Jos et itse ole turnausvastaava, sovi tehtävään pätevä henkilö. Kertaa sääntöjen tuntemus tarvittaessa.
 • Suunnittele turnauksen aikataulu ja lähetä kutsu turnaukseen tuleville joukkueille, ilmoita turnauspaikka, aika ja ajo-ohjeet, matkatasauksien suuruus sekä teknisen palaverin ajankohta. Kutsu tehdään kutsujärjestelmän kautta: http://junnulentis.fi/
 • Hanki tuomarit ja muista, että mini-ikäisten turnauksissa tuomarilla pitää olla vähintään nuorisotuomarikoulutus ja C-A-ikäisten turnauksessa tuomarilisenssi. Mini-ikäisten tuomareina toimivat yleensä ikäluokkaa vanhemmat juniorit. Tuomarit täyttävät tuomaripalkkiolaskun, joka toimitetaan seuran kirjanpitäjälle maksettavaksi. Kirjanpitäjä tarvitsee myös verokortin, ellei tuomari ole toimittanut sitä aiemmin vuoden aikana. PuMalla on nuorille tuomareille tehty oma suositustaksa, joka on hieman alempi mini-ikäisten turnauksessa ja C-B-ikäisten alapooliturnauksessa kuin mikä on yleinen tuomaripalkkio. Ajatuksena on, että saman seura sisällä autetaan toisiamme.
 • Sovi kuka on turnauksen kioskivastaava, mistä tulee myytävät ja kuka hankkii kioskiin mahdollisesti puuttuvat tarvikkeet. Kioskin toimintaohjeet, elintarvikehygieniaohje sekä kioskitilityslomake löytyvät kioskilta. Avaimen Puistolan kioskiin ja kaappeihin sekä Norssille saat valmennusvastaavalta. Lehdossa toimitaan koodeilla.
 • Turnausta varten saliin tulee laittaa verkot oikeille korkeuksille, kirjuripöydät ja pistetaulut, tuomaritelineet ison kentän peleihin, pillit, vaihtopenkkituolit ja katsomotilat. Kentät tulee numeroida, pukuhuoneet merkitä joukkueille ja ulko-oveen laittaa turnauksen tiedot. Seinälle tarvitaan tulostaulu ja kioskille kahvipöydät. Sovi talkoilijat ja ohjeista heidät, josta turnauksen pystytys ja purku menevät sujuvasti.
 • Kirjurointia varten tulosta otteluohjelmat kirjuripöydille ja seinälle. Kopio valmiiksi C-A-ikäisten turnauksiin syöttöjärjestyslipukkeita.On hyvä olla varalta myös paperinen pöytäkirja, jos sähköinen kirjurointi ei toimi.
 • Varmista ensiaputarvikkeiden paikallaolo nopeasti saatavilla turnauksen ajan.
 • Iloista ilmettä ja hymyä omiin turnauksiin. Ota valokuvia turnauksesta ja joukkueesta. Tee tai teetätä junioreilla nettisivulle turnausuutinen. Finaaleihin otetaan mukaan PuMan lippu. Käytä PuMan pipoa tai lippalakkia, valmentajapaitaa sekä mahdollisia PuMan verkkareita.