PuMa-Volley ryJulkaistu: 20.08.2021 16.00

PuMan koronaohjeet

Päivitetty 20.8.2021

Lentopalloliiton verkkosivuilla ovat koronaohjeet, joita noudatetaan suomalaisessa lentopalloilussa. Lisäksi PuMassa noudatetaan paikallisen aluehallintoviranomaisen ja pääkaupunkiseudun kuntien asettamia vaatimuksia ja rajoituksia. Lentopalloharrastuksessa ei ole mahdollista täysin estää virusten leviämistä. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun ja kilpailutoimintaan omalla vastuullaan.

PuMassa noudatetaan erityisesti seuraavia toimintatapoja:

  • Harjoituksiin ja kilpailutapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä. Osallistuminen on vapaaehtoista ja tapahtuu omalla vastuulla.
  • Harjoituksiin on ilmoittauduttava etukäteen. Pienissä saleissa tai suurissa ryhmissä osallistujien määrää rajoitetaan, jotta tilaa on kaikille riittävästi. Viranomaisten vaatimus on, että osallistujien määrä on tilan kokoon nähden sellainen, että kaikilla on mahdollisuus säilyttää turvaväli muihin osallistujiin.
  • Pukuhuoneissa ja saleissa oleskelevat vain pelaajat ja valmentajat. Huoltajat tuovat ja hakevat pelaajia ulkona.
  • Kaikki 12 vuotta täyttäneet käyttävät kasvosuojusta hajoituspaikkojen yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa, jos käytölle ei ole terveydellistä estettä. Maskin käyttö on sallittua myös harjoituksen aikana.
  • Pukuhuoneiden käyttöä on vältettävä. Pukuhuoneissa käytetään aikaa vain sen verran kuin on välttämätöntä. Harjoitteluryhmät eivät saisi kohdata pukuhuoneissakaan.
  • Kädet pestään ennen ja jälkeen harjoitusten. Harjoituksen aikana on käytettävissä käsihuuhdetta.
  • Vuoronvaihto harjoituspaikalla tehdään niin, että eri joukkueiden henkilöt pysyvät joka hetki turvallisen välimatkan päässä toisistaan, kunkin harjoituspaikan olojen mukaan. Eri joukkueiden jäsenten kohtaaminen ei saa tapahtua esimerkiksi ahtaalla käytävällä tai välinevarastossa. Saliin ei mennä ennen kuin edellinen ryhmä on poistunut.
  • Joukkueiden välisiä harjoitusotteluita, joissa ryhmät sekoittuvat, ei pelata sinä aikana, kun aluehallintoviraston päätös henkilömäärärajoitteista on voimassa.

Ohjeiden noudattaminen on välttämätöntä, jotta tartunnat eivät alkaisi levitä harrastustoiminnassa. Jos näin käy, harrastuksemme keskeytyy jälleen. Kaupunki saa myös perua salivuoromme, jos emme noudata annettuja ohjeita.

Myös lentopalloharrastuksen ulkopuolella jokaisen on noudatettava yleisiä koronaohjeita huolellisesti, jotta ei sairastu itse eikä tartuta muita. Vain näin toimimalla koronaviruksen leviäminen hidastuu ja saamme jatkaa harrastustamme yhdessä!