PuMan naisten joukkueiden kokonaisuus on jatkossa PuMa Akatemia
Julkaistu: 05.04.2021 11.16

PuMan naisten joukkueiden kokonaisuus on jatkossa PuMa Akatemia

PuMan naisten ja tavoitteellisten tyttöjoukkueiden toimintamalli uudistuu tulevalle kaudelle 2021-2022. Naisten aikuissarjoissa pelaavien joukkueiden kokonaisuus on jatkossa nimeltään PuMa Akatemia.

PuMa Akatemia toimii jatkossa yhtenä yksikkönä, joka tarjoaa tavoitteellisille tyttöpelaajille yhtenäisen kehityspolun aina kohti kansallista huippua. Sen sijaan, että vanhemmat tyttöjoukkueet harjoittelevat omanikäisten pelaajien ryhmissä, tavoitteellisten pelaajien ensisijainen harjoitusryhmä C-ikäluokan viimeisestä vuodesta lähtien määräytyy pelaajan senhetkisen kehitystason mukaan joko 1-sarjassa (PuMa N1), ylemmässä 2-sarjassa (PuMa N2) tai alemmassa 2-sarjassa (PuMa N3, N4). Juniorisarjoihin pelaajat osallistuvat kuten ennenkin, mutta harjoittelu tapahtuu pääasiassa akatemiaryhmissä. Haastaja- ja harrastusryhmät jatkavat myös vanhemmissa junioreissa kuitenkin kuten ennenkin.

Tuleva toimintamalli liikuttaa tavoitteelisia pelaajia aiempaa enemmän eri kokoonpanojen välillä. Tämän vuoksi ja myös PuMan valmennuksen kehittämiseksi seuran valmentajista koostuva työryhmä työstää PuMan omaa pelikirjaa, joka pohjautuu moderniin lentopalloon ja Suomen maajoukkueiden pelitapaan. Pelikirjaa seurataan PuMa Akatemian ryhmissä ja sillä on oma vaikutuksensa myös yleisemminkin PuMan valmennuksen linjauksiin jo mini-ikäisistä lähtien.

Kauden 2020-2021 1-sarjan joukkue siirtyy nyt hetkeksi ansaitulle tauolle yhteisharjoituksista, mutta junioripelaajien osalta harjoittelu käynnistyy jo tulevina viikkoina. Koko ryhmän valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa toukokuun alkupuolella ja myös 2-sarjaryhmien toiminta samoihin aikoihin, kunhan vain koronapandemian tilanne sen sallii.