PumaM1 jatkaa Suomen Cupissa ja voitti myös sarjapelinsä
M1Julkaistu: 21.10.2024 16.11

PumaM1:llä oli voitokas vieraspeliviikonloppu, joka pyyhki hyvin muistista edellisen kierroksen synkeän reissun Jyväskylään. Lauantaina 19.10. Puma voitti Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa Kosken Kaiun ja sunnuntaina hurjassa väännössä 1-sarjan kärkipäässä majailevan Pälkäneen. Kumpikin ottelu päättyi 3-1 helsinkiläisten hyväksi.

KoKa - PumaM1 1-3 (20-25, 14-25, 25-23, 13-25)

Luja-Lukko - PumaM1 1-3 (26-28, 19-25, 25-17, 30-32)

2-sarjassa terävästi kautensa aloittanut Kosken Kaiku oli järjestänyt hienon tapahtuman ja saanut yleisönkin liikkeelle. Erityisesti ottelun kolmannessa erässä kotijoukkue sai kannattajiltaan hyvää nostetta ja taisteli aivan ansaitun erävoiton. Isäntien kokenut kehäkettu, passari Jukka Lehti ruokki joukkueensa meritoituneinta hyökkääjää Ville Raitaa, joka pieksi pisteitä yhden toisensa jälkeen, yhteensä 26. Pumalla oli kuitenkin rutiinia ja leveyttä hoitaa ottelun voitto kotiin ilman suurempaa draamaa. Meiltä ottelussa parhaana palkittiin kapteeni, passari Onni Kalo. Eniten pisteitä latoivat laiturit Petri Hannola (14) ja Justus Fredriksson (13) sekä keskikaistalla Alex Novitsky (10). Draamaa isolla D:llä on luvassa cupin seuraavalla kierroksella, sillä silloin Puma isännöi Mestaruusliigan kärjessä viilettävää TuToa! Tämän ottelun päivämäärää parhaillaan haeskellaan, mutta marraskuun menot kannattaa lentopallofanien lukita vasta, kun tämän pelin ajankohta on naulattu!

Sunnuntainakin Puma oli ison haasteen edessä, sillä vieraissa kohdattiin nyt jo tutuksi tullut Luja-Lukko Kostian kotihallissaan. Uutta oli lähtötilanne siinä mielessä, että Luja-Lukko on avannut kautensa todella vahvasti. Joukkue oli sunnuntain peliin lähdettäessä 1-sarjan kakkosena ja pysyi samalla sijalla, vaikka meille hävisikin. Ottelu kehkeytyi alusta pitäen tasaiseksi, sillä jo ensimmäinen erä meni jatkopalloille ennen kääntymistä Puman nimiin 28-26. Kun toinen erä taittui helpommin, lähdimme kolmanteen erään ehkä aavistuksen liian kylläisenä ja isännät ottivat sen selvästi. Varsinainen thrilleri muodostui kuitenkin neljännestä erästä, jossa alun tahmeuden jälkeen oli meille ottelupallossa jo 21-24. Luja-Lukko osoitti asenteensa ja tuli tasoihin. Kotijoukkue sai kolme eräpalloakin pelin pitkittämiseen ja vuorotahtiin takoi pisteitä sekä itselleen että Pumalle. Lopulta Miro Määttäsen 2 peräkkäistä onnistumista katkaisivat erän ja takasivat 3 pistettä Pumalle. Yhteensä 20 pistettä tehtaillut Määttänen palkittiin Luja-Lukon Raivis Oigussin (23p) ohella ottelun arvokkaimpana.

Sarjataulukossa PumaM1 on nyt korkeammalla kuin koskaan miesten 1-sarjassa: Viidentenä! Tällä viikolla pelejä ei ole, mutta 3.11. matkaamme Pielavedelle Sammon vieraaksi.

Kuva (KoKa-PumaM1): Jani Koskinen