PumaM1 haki ison pisteen Oulusta
M1Julkaistu: 08.10.2024 10.10

PumaM1 jatkaa 1-sarjaa pisteputkessa, kun retki Ouluun tuotti Pälkäne-voiton jatkoksi arvokkaan pisteen Oulun Kiskolta, jota yleisesti povataan yhdeksi sarjan suosikeista. Isännät saivat kammettua voiton itselleen vasta viidennessä erässä ja lopputulos kirjattiin 3-2 (25-27, 25-15, 25-17, 20-25, 15-11).

Puma oli valmistautunut otteluun huolella saapuen Ouluun jo lauantai-iltana ja vetäen aamuharkat Ouluhallin kirkkaissa valoissa sunnuntaina. Tämä näkyi terävyytenä avauserässä, jonka arpajaisissa hävinneet isännät aloittivat eri päädystä kuin olivat ajatelleet. Erittäin tasaisena pysynyt erä ratkesi vasta lopussa, kun Aaro Lepistö onnistui keskeltä niin hyökkäämään kuin torjumaankin pisteet Pumalle.

Toinen ja kolmas erä sujuivat Pumalta huomattavasti tahmeammin ja menivät Kiskolle aivan liian helposti. Neljänteen erään nostimme tasoa taas selvästi ja voittamaan valmistautunut Kisko sai kyytiä. Vastustajan virheillä ja omilla onnistumisilla hiljensimme Ouluhallin yleisön tilanteeseen 0-6. Kisko sai meidät kiinni vasta 13-13 tilanteessa, mutta ohi se ei päässyt kertaakaan. Eräpallossa libero Joona Katajamäen huikea puolustus, siitä Miro Määttäsen 12-metrinen roskapassi hihalla siivittivät Nuutti Moilasen hassuttamaan pallon Kiskon torjunnasta leveäksi ja viemään ottelun viidenteen erään.

Katso neljännen erän ratkaisupallo Puma-Volley M1:n Instagramista.

Viidettäkin erää Puma johti vielä puolten vaihdossa, mutta lopulta Kisko väänsi Aleksi Hännisen ja Otso Hakalan pisteillä 15-11 voiton. Tässä vaiheessa Pumalla olikin jo kova kiire paluujunaan, mutta Petri Hannola sentään ehti pokkaamaan MVP-palkintonsa. Puman parhaat tehot takoi ensimmäistä kertaa kentälle päässyt hakkuri Miro Määttänen (19), jota säestivät yleispelaaja Petri Hannola (13) sekä keskellä oikein raikkaan esityksen tehneet Aaro Lepistö ja Riku Isomäki, kumpikin 10 pistettä.

PumaM1 on kahden pelikierroksen jälkeen 3 pisteellään sarjassa seitsemäntenä (SARJATAULUKKO)ja kohtaa seuraavaksi sarjanousija Huhtasuon Kisan Jyväskylässä lauantaina 12.10. klo 15. Tämä ottelu kannattaa katsoa kuukausitilauksella Lentis-tv:n striimistä!

Kotipelikalenterissa kuumottelee jo perjantaina 8.11. klo 18.30 pelattava pk-seudun hegemoniakoitoksen PumaM1-Ducks!

Kuva: Paul Laurell