​Naisten 1-sarjan kärkiottelu itsenäisyyspäivänä Lehdossa
Julkaistu: 05.12.2023 10.50

​Naisten 1-sarjan kärkiottelu itsenäisyyspäivänä Lehdossa

(kuva @terobee_photography)

Naisten 1-sarjassa kolmantena majaileva PuMa saa vastaansa itsenäisyyspäivänä sarjaa johtavan LP Viesti Akatemian. Ottelu alkaa Lehto Areenalla klo 15:00.

Aikaisemmassa kohtaamisessa joukkueet pelasivat Salohallissa lokakuun lopulla täydet viisi erää Salon viedessä voiton 3-2. Isossa osassa Akatemian joukkueessa oli nelikko, jotka ovat tuttuja myös LP Viestin liigakentiltä: keskipelaajat Assi Vainikka (ex-PuMa) ja Ella Kuosmanen, nuorten U18-maajoukkuepassari Iida Mikkonen sekä Sipoon Susien kasvatti Saimi Heikkinen, joka teki ottelussa kovan pistesaaliin, peräti 23 pistettä.

PuMan peli on ollut viimeisinä viikkoina tahmeanpuoleista. Kuortane yllätti hyvällä pelillään PuMan sen Pohjanmaan kiertueella ja joukkue on saanut tehdä täyden päivätyön ottaessaan voiton Vaasan Kiistosta sekä JymyVolley Akatemiasta.

- Meillä on ollut vähän rikkonaisia harjoitusviikkoja sairastumisten, nuorten maajoukkueleirien ja liigapelien vuoksi ja se on kyllä näkynyt myös meidän pelissä. Samoin vähän näkyy pitkä syksy ja pimeä vuodenaika. Ehkä tässä nyt kuitenkin alkaa vähän valoa näkymään kun lumikin on jo maassa ja joulu lähenee, pohtii joukkueen päävalmentaja Seppo Siika-aho.

Itsenäisyyspäivän ottelun jälkeen suurin osa joukkueesta suuntaa lauantaina A-tyttöjen A-pooliturnaukseen Rovaniemelle, missä maan 4 parasta A-ikäisten ryhmää kohtaa Santasportilla. Sen jälkeen ennen joulua PuMan vieraaksi saapuu Kuortane lauantaina 16.12. klo 16 jonka jälkeen joukkue pääse ansaitulle lyhyelle joulutauolle.