PuMa-Volley ryJulkaistu: 16.05.2024 07.35

Infoa kauteen 2024-25 siirtymisestä

PuMassa valmistaudutaan uuteen kauteen 2024-25. Ensi viikosta lähtien osaan ryhmistä tulee jo ensi kauden pelaajia. Ikäluokittain esim. 2009-syntyneistä tulee B-ikäisiä, 2011-syntyneistä C-ikäisiä ja 2013-syntyneistä E-ikäisiä. Pääosin pelaajat tulevat olemaan syntymävuoden määrittävissä ikäryhmissä, osa ryhmistä on kylläkin C- ja -ikäisten yhteisryhmiä. Ja akatemiaryhmissä iän sijaan määräävänä tekijänä on motivaatio- ja taitotaso – pelaajille pyritään antamaan sopivan haasteellinen harjoitteluympäristö.

Varsinaisesti kaudenvaihdos tehdään su 9.6., jolloin myös avataan ilmoittautuminen uusille pelaajille. Jopox-kalenterit muuttuvat silloin uuden kauden ryhmien nimille. Pelaajat myös sijoitetaan silloin uuden kauden ryhmiin, mm. lentopallokoululaiset ikäistensä perusryhmiin. Eli käytäntönä on automaattinen harrastuksen jatkaminen, elleivät pelaajat/perheet ilmoita lopettamisesta. Jos pelaaja ei jatka lentopalloa, pyydetään siitä ilmoitus lomakkeella tai jouni.lind@saunalahti.fi

Useimmissa ryhmissä harjoituksia järjestetään juhannukseen asti. Talvikauden harjoitteluajat pyritään myös ilmoittamaan kauden vaihdoksen yhteydessä.

PuMa Volley palkkaa seuraan ensimmäisen kerran kokopäivätoimisen seurapäällikön, Satu Lehdon, joka tulee vastaamaan mini-ikäisten valmennuskokonaisuudesta. Hän valmentaa joissakin ryhmissä, mm. Ep ja Dp sekä vanhemmille sarjapelaaja pojille perustettavassa A3-pojissa sekä myös joissakin akatemiaryhmissä, kuten N3. Hän koordinoi ja tukee useiden ryhmien aloitusta, joihin tulee uusia pelaajia ja perheitä. Seurapäällikkö järjestää junioreille alkukaudesta ja kauden aikana teemaleirejä, mm. passarikoulutus, hyökkäys- ja puolustus jne. Hän toimii myös huippu-urheilun tukena tilastointitehtävissä ja kouluttajana sekä alkaa hoitamaan osittain seuran hallintotehtäviä. Tehtävä alkaa elokuussa.

Lisäksi seura on tehnyt jatkosopimuksen Ruzica Raicevicin ohjaustehtävistä. Hän tulee täydentämään ohjausta mm. A- ja B3-tytöissä, M3:ssa, D- ja C-ryhmissä.

Alla löytyy kuvaukset ensi kauden ryhmistä. Valmentajien kanssa voi keskustella ryhmiin sijoittumisesta. Osalle pelaajista järjestetään Try out -mahdollisuus akatemiaryhmissä.

Terveisin,

PuMan valmennus

Kauden 2024-25 ryhmät ja joukkueet

TYTÖT

Tyttöjen ”akatemiajoukkueina” jatkavat ns. N-joukkueet, jotka on muodostettu aikuissarjatasojen mukaan. N1 pelaa naisten ykkössarjassa ja N2 ja N3 naisten 2-sarjassa. Näistä ryhmistä muodostetaan lisäksi A- ja B-sarjojen joukkueita. C-ikäisille muodostetaan oma akatemiarakenne C1- ja C2-joukkueiden yhteistyönä.

N1-joukkueen päävalmentajana toimii Seppo Siika-aho, N2-joukkueessa Juha Laurila ja joukkueenjohtajana Pia Malmgren, N3-joukkueen päävalmentajana on Maaret Lundahl ja toisena Sanna Valkeajärvi sekä Satu Lehto. Ct Akatemian päävalmentaja on Juha Kärkkäinen, toisena valmentajana Jyri Liukko, joukkueenjohtajana Minna Holopainen, Pertta Laaksonen ja Marjut Suursoho.

Tyttöjoukkueita muodostetaan lisäksi seuraavasti:

A-tytöt (pitkälti vanha Abt), valmentajat Ruzica Raicevic ja Jussi Sormunen

B3-tytöt (pitkälti vanha C2B), päävalmentaja Emmi Arimo, toisena valmentajana Ruzica Raicevic

B4/C3-tytöt (pitkälti vanha C4/5), päävalmentaja Tero Blomberg

B5/C4-tytöt (pitkälti vanha C7), päävalmentaja toistaiseksi Rasmus Mäkelä (Rasmuksella alkamassa opinnot)

C3-tytöt (pitkälti vanha D2t), päävalmentaja Valma Väisänen

D1-tytöt (pohjana vanha D1t+osa E-tytöistä), päävalmentaja Esa Männistö, muita Mia Ollila, Johanna Mäkihonko, Katja Sorokina, Milla Mäkynen, Jaakko Salomäki

D2-tytöt (pohjana pelaajia D2-tytöistä ja E-tytöistä), valmentajat Jani Kangas ja Aino Ikäheimo. Ryhmän valmennukseen ja toimintaan osallistuu palkattu valmentaja Satu Lehto.

E-tytöt (pohjana E-tyttöjä ja F:stä nousevia), valmentajat Sanna Laaksonen, Mika Taavitsainen ja Jani Nurmi

Harrastuslinjana muodostetaan tyttöjen peliryhmä, päävalmentaja Pasi Hölttä, ja harrastustytöt päävalmentajana Rauha Arana. Lisäksi muodostetaan tyttöjen lentopallokoulu, joka toimii ns. sisään heittoryhmänä. Siinä voi aloittaa kesken kaudenkin ja taitotason mukaan pelaajia siirretään ikäistensä perusryhmiin.

POJAT

Pojissa akatemiaryhmät ovat M1-M3. M1 jatkaa Ismo Tuomisen johdolla miesten ykkössarjassa, joukkueenjohtajana Ville Kauppi. M2 lähtee pelaamaa miesten 2-sarjaa. Päävalmentajana toimii Patrik Ovaska. Muina valmentajina toimivat Esa Männistö (B1p), Jarno Huupponen, Jarno Nykänen sekä Toini Shutikova-Boreysho. Ryhmä on 18-20 pojan ryhmä, josta pelataan B1-joukkue ja myös A-sarjaa ja mahdollisesti miesten aluesarjaa. M3 muodostuu pitkälti 2009-08-syntyneistä ja muodostaa B2-joukkueen. Ryhmästä pelataan miesten paikallissarjaa. Päävalmentajana toimii Jouni Lind.

Poikajoukkueita muodostetaan lisäksi:

A3-pojat, päävalmentajana Satu Lehto. Tähän ryhmään kootaan kokeneita sarjapelaajia vanhoista M2:sta, M3:sta sekä B3:sta. Pelaajat ovat pääsääntöisesti A-ikäisiä mutta myös joitakin täysi-ikäisyyden täyttäneitä voidaan ottaa mukaan. Ryhmälle järjestetään koeharkat toukokuussa ja ryhmä päättää itse tavoitetasosta ja toiminnasta. Huomattavaa on, että 2005-07-syntyneillä on aika paljon tiiviitä opiskelujaksoja, mikä täytyy ottaa huomioon.

Bp Spike (pitkälti vanha Cp Spike täydennettynä uusilla B-ikäisillä), päävalmentaja Eveliina Pikkarainen

Cp Smash (pitkälti vanha Smash), päävalmentaja Jouni Lind, toinen valmentaja Olga Khramtsova, joukkueenjohtaja Antti Heimonen

Cp Gang (pitkälti vanha D1p Gang), päävalmentaja Mia Ollila, muita valmentajia Anu Lehiö ja Raine Hakala

C3-pojat (pohjalla vanhan D2:n pelaajia), päävalmentaja Jani Nurmi, toinen valmentaja Leo Kiviniemi

D-pojat (pohjalla vanhan D2:n ja Ep:n pelaajia), päävalmentaja Janne Lähteenmäki

E-pojat (pohjalla Ep ja F:stä nousevia pelaajia), päävalmentaja Satu Lehto, apuna vanhemmat poikavalmentajat

Harrastusryhmäksi pojille muodostetaan lentopallokoulu-harrastuspoikien ryhmä. Tässä järjestetään harjoittelu ja pelailut 1-2 kertaa viikossa. Ryhmä toimii myös ns. sisään heittoryhmänä, jossa voi aloittaa kesken kaudenkin ja josta voi edetä ikäistensä perusryhmiin.

SEKARYHMÄT

F-juniorit, valmentaja Susanna Pussinen

Lentis Liikkari, valmentaja vahvistuu