PuMasta noustaan liigapelaajiksi – Helsingistä naiset ovat liigassa
Julkaistu: 15.10.2021 10.19

PuMasta noustaan liigapelaajiksi – Helsingistä naiset ovat liigassa

Alkanut kausi on tuonut uutta pääkaupunkiseudun lentopalloiluun. Nyt myös naiset pelaavat liigaa Helsinki Volleyn joukkueella. Miehissä Vantaa Ducks on niittänyt menestystä jo vuosia.

Monet tietävät PuMan näkyvimmät liiga- ja maajoukkuetasolle yltäneet pelaajat Toni Kankaanpään ja Niklas Seppäsen. Naisissa PuMa pelasi aikoinaan liigassa ja PuMan pelaajia on ollut useampia huipputasolla. Nyt viime vuosina PuMasta on taas alkanut nousta uusia pelaajia liigatasolle. Tälle kaudelle WoVon riveihin nousi Assi Vainikka ja Helsinki Volleyhin Elina Lind sekä kehityspelaajana Anni Henell. Helsinki Volleyssä pelaa jo aikaisemmilta kausilta tuttu PuMan kasvatti Mona Kokko, joukkueen kapteenina.

PuMa haluaa tuoda esille lentopallopolkua juniorista huipulle ja tehdä yhteistyötä liigaseurojen kanssa. Tällä kaudella on tulossa useita tilaisuuksia, joissa juniorit ja liigapelaajat kohtaavat, mm. 3.11. ja 9.11. vierailut Ducksin peleihin, tyttöjoukkueiden vierailut Helsinki Volleyn pallotoiminnassa, Ducksin vieraat PuMan A-poikien miesten 2-sarjajoukkueen peleissä sekä PuMan seurapäivä, joka järjestetään su 21.11.

Assi ja Elina kohtasivat

PuMan kasvatit Elina ja Assi kohtasivat sunnuntaina Rovaniemellä Wovon-Helsinki Volley -pelissä. Assi kertoilee liigatoiminnasta seuraavaa: Harjoituksia on enemmän kuin PuMan aikaan, erityisesti kun on myös aamutreenejä. Fysiikkatreenit tehdään pitkälti yhdessä. Pelaajat voivat myös keskittyä pelaamiseen enemmän, kun ei tarvitse kuskailla palloja hallilta toiselle. (Tämä asia on korjaantunut tällä kaudella PuMassa, kun Lehto-areena tuli 1-sarjan käyttöön).

Assin mukaan, vaikka liigassa onkin kovempi taso ja tempo, niin ei liigapelaaminen niin kaukaista ole, kun voisi luulla. Hyvällä harjoittelulla saa hyvän pohjan ja kehitys jatkuu siitä mitä se on ollut 1-sarjatasolla. - ”Ei tarvitse olla täysin valmis vaan valmis haastamaan itseään, kehittymään ja sitoutumaan. Hyvästä fysiikasta on apua myös.”, sanoo Assi.

Elina on myös innoissaan liigapelaamisesta ja -harjoittelusta. Uusi vaihe kehitykseen ja omaan tekemiseen on syntynyt. Rovaniemen pelissä hän pääsi passaamaan alkua lukuun ottamatta koko pelin ja palkittiin parhaana pelaajana. Elinan haastattelu on julkaistu Mestaruusliiga.fi -sivuilla ja Lapinkansa -sanomalehdessä.

Assi ja Elina rohkaisevat PuMan junnuja etenemään määrätietoisesti harjoittelussa ja joku päivä liiga sitten koittaa!