Naisten 1-sarjan ensi kauden joukkueella jo 12 sopimusta
N1Julkaistu: 27.06.2024 14.37

Naisten 1-sarjan ensi kauden joukkueella jo 12 sopimusta

PuMan naisten 1-sarjajoukkue kaudelle 2024-2025 alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis. Nyt julkaistujen sopimusten jälkeen joukkueessa on 12 sopimuspelaajaa.

Joukkueen päävalmentaja Seppo Siika-aho on tyytyväinen joukkueen koostumukseen:

- Meillä on kasassa ryhmä, jossa on valtavan paljon potentiaalia niin tulevalle kaudelle kuin tuleville vuosillekin. Joukkue on nuori, mutta sitä täydentää muutama kokenut pelaaja, aika ideaalinen koostumus monella tapaa.

Erityisen iloinen hän on kahdesta kokeneesta 1-sarjaan paluun tekevästä pelaajasta:

- Passari Annika Waris ja hakkuri Oona Laurell tuovat hurjan määrän lisää kokemusta ja taitoa mukaan joukkueeseen. Ja kun tähän lisää ensi kaudellakin jatkavan Sara Aiton, siinä on omilla pelipaikoillaan vahva trio, joka tuo varmuutta ja tasaisuutta muuten varsin nuoreen joukkueeseen.

Tavoite on, että joukkue on kokonaan kasassa heinäkuun puoleen väliin mennessä:

-Meillä on vielä mietinnässä josko ryhmään tulisi vielä pelaajia lisää mukaan. Ainakin yhdelle yleispelaajalle ryhmässä voisi hyvin olla vielä tilaa.

Joukkue on harjoitellut yhdessä toukokuun puolen välin tienoilta vaikkakin niin nuorten maajoukkueen ohjelma niin beachvolleyssa kuin lentopallossa sekä muutaman uuden pelaajan puuttuminen vielä päivittäisestä harjoittelusta on rajoittanut yhteisharjoituksia:

- Alkukesä on vähän rikkonainen ja koko ensi kauden ryhmä ei ole oikeastaan ollut vielä kertaakaan yhtä aikaa treeneissä. En ole siitä kuitenkaan kovin huolissani ja aikaisempien kausien tapaan meillä on ollut treeneissä mukana tukku liigapelaajia, jotka ovat tuoneet sopivasti säpinää ja tasoa harjoitteluun.

Joukkue jäi juhannukselta tauolle yhteisistä lajiharjoituksista ja nyt keskikesällä pelaajilla on erilaista henkilökohtaista ohjelmaa. Isossa osassa on fysiikkaharjoittelu ja moni viettää aikaansa myös beachvolleykentillä. Heinäkuun alussa kolmikko Emilliina Heimala, Marina Kerman ja Viena Moliis suuntaa lentopallon U18-EM-kisoihin Kreikkaan ja Milja Henriksson beachvolleyn vastaavaan turnaukseen Georgiaan.

Joukkue palaa yhteisharjoituksiin heinäkuun lopulla, josta alkaa valmistautuminen tulevaan kauteen joka PuMan osalta alkaa alustavasti 6. lokakuuta.

Sopimuspelaajat 3.7.2024:

Passari Annika Waris

Passari Emma Pöllänen

Libero Miima Matikainen

Libero Milja Henriksson

Keskipelaaja Ilba Gashi

Keskipelaaja Elli Lahdes

Keskipelaaja Oona Kohonen

Yleispelaaja Sara Aito

Yleispelaaja Emiliina Heimala

Yleispelaaja Viena Moliis

Yleispelaaja Marina Kerman

Hakkuri Oona Laurell