Puman A-pojat puhtaalla pelillä SM-finaaleihin
Julkaistu: 02.04.2023 14.51

PumaM1/Ap pelaa A-poikien SM-finaalissa 3 viikon päästä! Tulos on kiistaton, sillä eilisessä välierälohkossaan Puma kaatoi kaikki kolme vastustajaansa: Puijo-Wolleyn (2-1), Virtain Veikot (2-0) ja Jyväslentiksen (2-1).
Joukkueessa pelasivat Markus Maidla, Alex Novitsky, Lauri Nokso-Koivisto, Justus Fredriksson, Eelis Kauppi, Onni Kalo, Nuutti Moilanen, aaro Lepistö, Joona Katajamäki, Touko Huhtala ja Aku Kauppi. Päävalmentajana Iska Tuominen apunaan Jarno Huupponen.

Aamupelissä vastaan asettui tuttu ryhmä yläpooleista ja 2-sarjasta eli PuWo. 1. erä yllättävänkin selvästi 25-18 meille, mutta toisessa kuopiolaisetkin heräsivät taistelemaan ja jatkopalloilla veivät sen 26-24. Kolmas taas pääosin Puma-komennossa ja tyylillä 15-12. Pisterohmut A. Kauppi 12 Fredriksson 11.

Sitten annoimme vieraiden pelata keskenään. PuWo niputti Veikot, mutta hävisi aavistuksen yllättäen myös JyLelle, joka voitti myös Veikot helpohkosti. Tämä tasoitti Puman tietä jo melkoisesti. SM-finaalipaikan takaamiseen olisi riittänyt 2 pistettä 2 pelistä, mutta näin alas rimaa ei toki aseteltu.
Tauolta kentälle palasi voitontahtoinen Puma, jossa Iska Tuominen jakoi nyt vastuuta. Keskikaistalla Puman Lepistö operoi omista korkeuksistaan 8 pinnaa, vaikka vastassa oli Veikkojen teräväksi tiedetty Leppälä. Hakkurin tontille nostettu E. Kauppi hyökkäsi hänkin 8.

Iltapelissä panoksena oli välierän 1-sija ja aavistuksen kevyempi alkulohkopaikka finaaleihin. Voitto siis kiinnosteli niin Pumaa kuin Jyleäkin, joka tähän turnaukseen oli nostanut peräti 3 liiga/maju-tason laituria. Puma ei tästä hämääntynyt, vaikka 1. erä valuikin lyhyen notkahduksen myötä vieraille 25-23.
Mutta sitten se toinen erä 😍: Liekki paloi ja Kalo syötti yhden, toisen, kolmannen... Oli ässiä, hyökkäysonnistumisia ja torjuntoja: 10-0 tilanteessa 2 pinnaa oli saatu vastustajan virheillä, muut itse tekemällä 🔥🔥🔥 Rallateltiin 25-8 ja saatiin yliote ratkaisuerään. Siinä Jyle kyllä pelasi taas ja sai 17-16 ottelupallonkin, mutta Puma otti omansa: 19-17. Parhaat pisteet A. Kauppi 14, päätöspisteen rouhinut Moilanen 9 ja Novitsky 7. Huima peli koko porukalta!