​PuMa C1 juhli aluemestaruutta
Julkaistu: 13.03.2022 08.56

PuMan C1-tytöt voitti C-tyttöjen Etelän aluemestaruuden lauantaina 13.3. Lehto Areenassa pelatussa turnauksessa. PuMa oli lopulta tyly turnausemäntä, se ei antanut turnauksessa vastustajille erääkään.

Kuuden joukkueen turnauksessa pelattiin ensin kaksi kolmen joukkueen alkulohkoa. PuMa sai alkulohkossa vastaansa Kausalan Yrityksen ja Ristiinan Urheilijat. Ensimmäisessä ottelussa Kausalaa vastaan alku oli tunnustelua ja joukkueet olivat vielä tasatilanteessa 6-6. Hiljalleen kuitenkin PuMan hyvä aloitussyöttö alkoi vaikeuttaa Kausalan hyökkäyspeliä ja PuMa pääsi juhlimaan vastahyökkäyksillään. Erä lopulta PuMalle 25-12. Toisessa erässä Milja Henriksson korvasi Iisa Männistön passarina ja PuMa jatkoi samaan tapaan. Erityisesti Anna Laaksonen oli pelipäällä ja paukutti ottelussa yhteensä 12 pistettä. Toinen erä selvästi PuMalle ja koko ottelu luvuin 2-0 (25-12, 25-12).

Toisella alkulohkon ottelussa PuMa sai vastaansa Ristiinan nuoren joukkueen. Käytännössä vielä D-ikäisistä koostuva joukkue taisteli vastaan mutta ei voinut vahvemmilleen mitään. PuMan tasaisen esityksen jälkeen ottelu PuMalle 2-0 (25-9, 25-8).

Toisessa alkulohkossa molemmat ottelunsa voitti Vihdin Lentopallo jättäen Ruokolahden Rajun lohkon kakkoseksi. Näin välieräpareiksi muodostui PuMa-Raju ja ViLePa-Kausala.

Omassa välierässään PuMan taktiikka oli selkeä. Joukkue painosti syötöillään Rajun vahvinta hyökkääjää Emilia Muukkosta ja saikin Rajun hyökkäyspelistä tehoja pois merkittävästi. Ja kun PuMan oma hyökkäys Emiliina Heimalan johdolla oli tehokasta, ottelu eteni PuMan kontrollissa. Raju kyllä pyrki horjuttamaan PuMa vastaanottopeliä kovalla ja riskipitoisella syöttöpelillään, mutta sortui lopulta liikaa syöttövirheisiin. Ottelu PuMalle lopulta 2-0 (25-16, 25-10).

Toisessa välierässä Vihti oli Kausalaa vahvempi myös varsin selkein numeroin 2-0 (25-14, 25-17) ja näin finaalissa kohtasivat tutut vastustajat ViLePa ja PuMa.

Finaaliottelu pelattiin ison kentän otteluna Lehto Areenan hulppealla ykkösareenalla. Ottelun alku oli PuMalta nihkeää ja Vihti meni hyvän aloitussyötön turvin jo 6-1 -johtoon. Hiljalleen PuMa kuitenkin sai pelirytmistä kiinni ja tasoitti pelin. PuMa syötti hyvin ja pääsi hyökkäämään jatkopalloissa tehokkaasti erityisesti keskeltä verkkoa, jossa Maria Lainetin ja Elli Lahdeksen hyökkäyksille ei Vihdiltä löytynyt pysäyttäjää. Lainet myös otti erän kääntymisen kannalta muutaman näyttävän torjunnan ja vei siten uskoa Vihdin hyökkäyspeliltä. 9-9 -tilanteen jälkeen PuMa meni menojaan ja erä PuMalle 25-18.

Toinen erä oli aikalailla ensimmäisen erän toisinto. Alussa Vihti oli vahvoilla erityisesti hyvän syöttönsä ansiosta Anni Vainion johtaessa joukkueen peliä. Vihti johti, mutta PuMa otti kiinni ja 9-9 -tasatilanteen jälkeen komennon ottelussa otti PuMa. Hyvä syöttö pakotti pääosin Vihdin vain toimittamaan pallo verkon toiselle puolelle tai hyökkäämään laidasta isosta passista. PuMan tiivis torjunta ja erityisesti PuMan libero Milja Henrikssonin puolustuspeli noukki kuitenkin pallot peliin ja jatkohyökkäyksissä PuMa oli Emiliina Heimalan johdolla tutun tehokas. Erä lopulta selvästi PuMalle ja koko ottelu ja aluemestaruus PuMa C1:lle 2-0 (25-18, 25-13).

Pronssiottelusta tuli tasainen ja tiukka taisto ja lopulta peräti tunnin ja 24 minuuttia kestäneen kolmieräisen ottelun ja aluemestaruuspronssin vei Kausalan Yritys ennen Rajua luvuin 2-1 (23-25, 25-23, 16-14).

PuMa oli lopulta tasainen ja varsin ylivoimainenkin kotiturnauksessaan. Molemmat turnauksessa peliä pyörittäneen passarit Iisa Männistö ja Milja Henriksson onnistuivat hyvin. Emiliina Heimala oli laitureista selvästi turnauksen paras pelaaja häntä säestivät PuMan Anna Laaksonen ja Marinan Kerman hyvin. Ehkä kuitenkin suurin ero pelillisesti PuMan hyväksi syntyi keskipelissä, jossa Elli Lahdes ja Maria Lainet olivat koko turnauksen täysin pysäyttämättömiä. Erityisesti Lainetin peli oli kokonaisvaltaisen vahvaa pelaten tehokasta syöttö- ja hyökkäyspeliä sekä ottaen sen päälle myös tukun isoja torjuntoja.

PuMa pelasin kokonaisuudessa ehjän turnauksen ja oli lopulta varsin ylivoimainen; sille ei tullut erätappioita, enimmillään se antoi vastustajalleen erässä 18 pistettä eikä sen lopulta tarvinnut käyttää turnauksessa yhtäkään aikalisää.

Turnauksen kolmen mitalijoukkueen parhaina palkittiin Saana Tapio Kausalasta, Anni Vainio Vihdistä ja Iisa Männistö PuMasta. Valinnat tehnyt Etelän alueen päävalmentaja Jouni Helenius kertoi palkintopuheessa painottaneensa erityisesti sitä, kuinka pelaajat pystyivät hyödyntämään opittuja taitoja pelissä erityisen hyvin.(kuvat Antti Havulinna).