​PuMan C1-tytöt varmistivat SM-finaalipaikan
Julkaistu: 07.02.2022 09.22

PuMan tyttöjen C1 varmisti SM-finaalipaikan jo nyt viimeisessä pooliturnauksessa lauantaina Nurmossa. Turnauksen voitti kotijoukkue Nurmon Jymy ja kolmannen suoran finaalipaikan varmisti Mikkelin Passarit. Turnauksen neljänneksi jätetty LP Kangasala sen sijaan jatkaa finaalipaikan metsästystä maaliskuun välieräturnauksissa.

PuMan lähtökohdat turnaukseen olivat haastavat, sillä peräti kolme normaalin avausseitsikon pelaajaa oli kokoonpanosta sivussa. Joukkue sai apuja PuMan C2-ryhmästä ja lähti turnaukseen 9 pelaajalla. Ohuellakin rosterilla joukkue kuitenkin pelasi kohtuullisen hyvää peliä, mikä riitti varmistamaan finaalipaikan jo nyt viimeisessä poolivaiheessa.

Ensimmäisessä ottelussa PuMa kohtasi Kangasalan. Ottelu oli tasainen alusta loppuun, mutta ratkaisuhetkillä PuMa oli kuitenkin terävämpi. Ensimmäisessä erässä PuMa pystyi kääntämään 17-20 -tappioaseman erävoitoksi. Toinen erä oli kuin ensimmäisen toisinto; erä oli tasainen ja Kangasala nousi jo 21-18 -johtoon, mutta PuMa tuli jälleen kerran ohi ja vei ottelun 2 – 0 (25-23, 25-21).

Toisessa ottelussa PuMa kohtasi kotijoukkueen, joka tuli otteluun energisesti. Jymy pelasi kauden parasta peliään ja PuMa oli ongelmissa erityisesti Jymyn vahvan aloitusyötön kanssa. PuMan joukkueesta peliä pyöritti vasta 2009-syntynyt C2-joukkueesta mukaan saatu Ella Koskinen, joka selviytyi kovassa paikassa erinomaisesti. Jymy oli kuitenkin liian vahva ja vei ottelun näytöstyyliin, ottelu Nurmolle 0 – 2 (11-25, 9-25).

Kolmannessa ottelussa PuMa sai vastaansa Mikkelin, joka oli hieman yllättäen hävinnyt edellisessä pelissä Kangasalalle. Tuosta tuloksesta johtuen PuMan piti saada viimeisestä ottelusta vähintään yksi erävoitto finaalipaikan varmistamiseen. Lisähaastetta joukkueelle loi vielä se, että entisestään siipirikkoinen rosteri kapeni, kun Nurmo-pelin lopulla nilkkansa taittanut Ava Havulinna oli ottelusta sivussa. Toiseksi keskipelaajaksi otteluun tuli itselleen kokonaan uuteen rooliin hypännyt Viena Moliis, joka täytti tontin lähtökohtiin nähden hienosti. Mikkeli hallitsi ensimmäistä erää ja johti jo 19-16, mutta jälleen kerran PuMa näytti vahvuutensa ja nousi erävoittoon. Jälleen kerran toinenkin erä meni hienoisesti vastustajan johdolla aina tilanteeseen 19-15, mutta PuMa nousi lopussa taistelemaan erävoitosta. Tällä kertaa kuitenkin Mikkeli onnistui lopussa paremmin ja vei toisen erän 25-23. Kolmas erä olikin varsin selvästi Mikkelin ja koko ottelu Mikkelille 1 – 2 (25-23, 23-25, 9-15).

”Täytyy vaan nostaa hattua tytöille, jotka aika haastavista lähtökohdista nousivat ja olivat juuri erien ja pelien ratkaisuhetkillä terävimmillään”, iloitsee joukkueen valmentaja Seppo Siika-aho: ”Pelillisesti eniten meillä oli haasteita oman vastaanottopelimme kanssa ja sen kanssa tullaankin tekemään täitä seuraavat viikot. Sen sijaan meidän syöttö- ja hyökkäyspeliin voidaan olla tyytyväisiä; saatiin varsinkin erien lopussa vastustajan vastaanotto vaikeuksiin ja hyökkäsimme tehokkaasti kun saimme siihen tilaisuuden”.

Seuraavaksi C1-pelaajien ohjelmassa on B-pooliturnaukset sekä B-ikäisten etelän aluefinaaliturnaus Ruokolahdella 19.2. Maaliskuussa taas ohjelmassa on C-ikäisten etelän aluefinaali Lehto Areenalla 12.3. Helsingissä sekä viikkoa myöhemmin pelattava välierävaihe, jossa PuMan osalta lähinnä pedataan alkuasetelmia SM-finaaleihin. C-ikäisten SM-finaalit pelataan Kuortaneella 9.-10.4.2022.