Dejan Subotic PuMan naisten 1-sarjajoukkueen valmentajaksi
Julkaistu: 22.04.2021 14.09

Dejan Subotic PuMan naisten 1-sarjajoukkueen valmentajaksi

Dejan Subotic on valittu PuMan naisten 1-sarjajoukkueen päävalmentajaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Muina valmentajina ryhmässä toimii ensi kaudella Kai Wickman sekä Timo Ruuskanen, joka myös vastaa joukkueen fysiikkavalmennuksesta. Dejan on valmentanut aiemmin PuMan tyttöjen juniorijoukkueita ja on toiminut myös useita vuosia Lentopalloliiton Etelän alueen aluevalmentajana.

- Olen innolla lähdössä mukaan tähän projektiin, jossa tarkoitus on muuttaa osaltaan PuMan kulttuuria erityisesti tavoitteellisten joukkueiden toiminnassa”, kertoo Dejan

- Lentopallo muuttuu nopeammaksi ja fyysisemmäksi peliksi, joka vaatii pelaajilta enemmän ja enemmän. Tavoitteenani on kehittää sekä pelaajien pelitaitoja että fyysisiä ominaisuuksia yhdessä koko valmennustiimin kanssa. Pelaajilta odotan avointa mieltä ja valmiutta tekemään töitä sen eteen että kehitystä tapahtuu. Jotta kehitystä voisi tapahtua, pitää olla valmis myös astumaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja uskon kyllä että joukkueessa sellaista halua onkin.

PuMan naisten 1-sarjan joukkueen, ylemmän 2-sarjan joukkueen ja perustettavan alemman 2-sarjan joukkueen kokonaisuus on nyt nimeltään PuMa Akatemia. PuMa Akatemia toimii yhtenä yksikkönä, joka tarjoa tavoitteellisille tyttöpelaajille yhtenäisen kehityspolun kohti Mestaruusliigaa ja kansallista huippua.

- Dejanilla on erinomaisen hyvät lähtökohdat viedä joukkueen toimintaa eteenpäin. Hän on erittäin hyvin sisällä lentopallon kehittymisessä lajina ja sopii loistavasti johtamaan valmennusta nuorelle joukkueelle, analysoi PuMa Akatemian valmennuspäällikkö Seppo Siika-aho ja jatkaa:

- Monilla pelaajilla huippuvuodet ovat vasta vuosien päässä ja meidän tehtävämme on valmistaa pelaajia siihen peliin mitä silloin pelataan.