A-tyttöjen syksy jatkui Joensuussa
Julkaistu: 14.11.2020 00.00

Syyskuisen tasonmittausturnauksen jälkeen A-junnujen kausi jatkui vasta isänpäiväviikonloppuna.

Runsaan (ja jo kauan odotetun) hotelliaamupalan voimalla lähdettiin hakemaan voittoja A-tyttöjen C-pooliturnauksesta Joensuussa. Aamupelissä vastaan asettui kotijoukkue Joen Juju. Puman peli-ilme oli hukassa alusta alkaen eikä omaa peliä saatu kunnolla kasattua edes toiseen erään. Kentältä puuttui asenne ja ilo, mikä näkyy myös lopputuloksessa: voitto Joensuulle 2-0 (25-16, 25-22).

Ensimmäisen peli tappio yritettiin parhaan mukaan jättää taakse ja keskittyä täysillä uuteen peliin, jossa vastaan tuli viime kaudeltakin niin 2-sarjasta kuin myös A-tytöistä tutuksi tullut KaPo Karkkilasta. Ensimmäisestä erästä tulikin varsinainen trilleri. Koko erä oli melko tasaista ja erävoitosta väännettiin jatkopisteille asti. Lopulta KaPo vei pidemmän korren ja voitti ensimmäisen erän 28-26. Toisen erän alku oli hieman tahmea. Pahimmillaan tilanne oli vastustajan eduksi 12-6, ja hetken näytti jo siltä, että KaPo veisi toisenkin erän. Tytöt kuitenkin jaksoivat sitkeästi taistella itsensä takaisin peliin ja lopulta erä Pumalle 22-25. Voitonkiilto silmissä viimeiseen erään. Vastustaja sai taas pienen etumatkan erän alussa, mutta tytöt panivat parastaan peliin. Jännitysnäytelmän jälkeen kolmas erä kääntyi Pumalle pistein 15-17 ja samalla koko pelin voitto 2-1.

Viimeisessä pelissä oli vastassa ennakkoon mietittynä päivän kovin vastus: LP Vampula. Ensimmäinen erä päättyi Vampulan eduksi 25-21, mutta Puman peli oli ehdottomasti rennointa, mitä koko päivänä oli nähty. Toisessa erässä vastustajassa oli havaittavissa turnausväsymystä, ja Puman tytöt käyttivät tämän mahdollisuuden hyödyksi. Sitkeällä ja rennolla omalla pelillä toinen erä Pumalle pistein 25-16. Viimeiseen erään lähdettiin ”nyt annetaan kentällä kaikkemme” -asenteella, ja kaikkemmehan me annoimme. Viimeinen erä päättyi 15-9 Pumalle. Näin voitto siis Puman tytöille.

Päivän peleissä vaihdeltiin normaaleja pelaajarooleja, kun passarina pelaava Lina ja keskarina pelaava Noora antoivat pallolle kyytiä laitureina. Loistavaa peliä nähtiin erityisesti Sara Kunnarilta, joka teki näyttäviä kaappitorjuntoja ja auttoi syöttöputkillaan koko joukkuetta nousemaan vaikeistakin paikoista. Kiitos vielä Sekelle, joka pääsi korvaamaan sairastupalaisia lyhyellä varoitusajalla.

Kiitos myös mahtavalle kuskille ja kannustusjoukkona toimineelle Markolle! Kyydin tarjosi TK Tilausbussit.

Kahdesta voitosta huolimatta Puma jäi lohkossa kolmanneksi, ja vauhtia lähdetään hakemaan D-poolista. Kokonaisuudessaan turnauksesta jäi käteen hyvää pelikokemusta varsinkin tiukkojen pelien ratkaisuhetkiin. Lepoa eivät tytöt kuitenkaan paljoa saa, sillä heti seuraavana päivänä pelattiin 2-sarja Hollolassa ja 1-sarjaa Salossa.