PuMan naisten 1-sarja käyntiin sunnuntaina
N1Julkaistu: 01.10.2024 14.33

PuMan naisten 1-sarja käyntiin sunnuntaina

(kuva: Juhani Järvenpää)

PuMan naisten 1-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna kotiottelulla kun PuMa kohtaa Turun Urheiluliiton sunnuntaina klo 13 alkaen Lehto Areenalla.

PuMan joukkue uudistui viime kaudesta merkittävästi. Viime kauden rosterista peräti kolme pelaajaa siirtyi liigakentille: Eevi Lehmus siirtyi LP Kangasalaan sekä Sanni Suomela ja Elisa Muukkonen Hämeenlinnan Lentopallokerhon riveihin. Samalla kun Tiia Heikkinen lähti opiskelemaan Yhdysvaltoihin ja muitakin lähtijöitä oli, joukkueessa oli tilaa uusille tulijoille.

Joukkueeseen liittyi täksi kaudeksi paluun lentiskentille tehneet hakkuri Oona Laurell ja passari Annika Waris, Mäntyharjulta Helsinkiin siirtynyt keskipelaaja Oona Kohonen, Kempeleestä siirtynyt passari Emma Pöllänen, PuMan N2:sta tullut Viena Moliis sekä viime kauden loukkaantumisen jälkeen LiigaPlokista PuMaan siirtynyt Netta Hyttinen.

- Vaikka joukkueessa on paljon uusia kasvoja, yhteispelin rakentaminen on sujunut aika kivuttomasti. Ollaan löydetty oikeastaan aika nopeastikin oma pelaamisen tapa tälle ryhmälle. Meillä on taitavat passarit ja paljon hyökkäysvoimaa joukkueessa. Sen päälle on ollut aika helppo rakentaa joukkueen peliä, analysoi joukkueen valmentaja Seppo Siika-aho.

Peli onkin kulkenut mallikkaasti harjoitusotteluissa, joukkue mm. otti voiton Salossa järjestetyssä kahdeksan 1-sarjajoukkueen OP Lounaismaa -turnauksessa syyskuun puolessa välissä.

Sunnuntain avausottelun vastustaja TuUL eli Tuulettaret pelaa nyt 1-sarjassa kolmatta kauttaan. Joukkue otti kauteen varaslähdön ja on ehtinyt pelata jo kaksi ottelua. Viime viikonloppuna RaisU vei pisteet Turusta luvuin 3-0 mutta sarja-avauksessa Lempäälässä Tuulettaret yllätti Lempo Volleyn sen kotikentällä numeroin 3-1.

- TuUL:n ryhmä on selvästi mennyt eteenpäin viime kaudesta. Heillä on aina ollut hyvää ja tiivistä puolustuspelaamista, mutta nyt heidän hyökkäyspeli on myös selvästi aiempaa vahvempaa. Varmasti saadaan tehdä ihan täysi päivätyö jos halutaan heiltä pisteet ottaa, pohtii Seppo Siika-aho

Naisten 1-sarjan PuMan sarja-avaus PuMa-TuUL sunnuntaina 6.10. klo 13:00 Lehto Areenalla, Henrik Forsiuksen tie 2, Helsinki. Buffa.

Liput 10/6 eur. Kaikille etelän junnuille sisäänpääsy on maksuton!