PuMa-Volley ryJulkaistu: 24.02.2021 22.55

PuMan koronaohjeet

Päivitetty 24.2.2021

PuMan harjoittelu jatkuu jälleen 1.2.2021 alkaen. Harjoittelu on mahdollista alle 20-vuotiaille.

Lentopalloliiton verkkosivuilla ovat koronaohjeet, joita noudatetaan suomalaisessa lentopalloilussa. Lisäksi PuMassa noudatetaan paikallisen aluehallintoviranomaisen ja pääkaupunkiseudun kuntien asettamia vaatimuksia ja rajoituksia. Lentopalloharrastuksessa ei ole mahdollista täysin estää virusten leviämistä. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun ja kilpailutoimintaan omalla vastuullaan.

Virusten aiheuttamien sairauksien ehkäisyssä PuMa-Volleyn toiminnassa pyritään ensisijaisesti ehkäisemään tartuntojen leviäminen joukkueeseen. Tässä vastuu on jokaisella joukkueen jäsenellä. Toissijaisesti pyritään ehkäisemään tartuntojen leviäminen joukkueesta toiseen. Mahdollisen tartunnan leviämistä joukkueen sisällä voidaan hillitä, jos joukkueen jäsenet noudattavat yleisiä ohjeita, mutta leviämistä ei voida täysin estää.

PuMassa noudatetaan erityisesti seuraavia toimintatapoja:

  • Harjoituksiin ja kilpailutapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä. Osallistuminen on vapaaehtoista ja tapahtuu omalla vastuulla. Yli 20-vuotiaat eivät voi osallistua toimintaan.
  • Harjoituksiin on ilmoittauduttava etukäteen. Pienissä saleissa tai suurissa ryhmissä osallistujien määrää rajoitetaan, jotta tilaa on kaikille riittävästi.
  • Pukuhuoneissa ja saleissa oleskelevat vain pelaajat ja valmentajat. Huoltajat tuovat ja hakevat pelaajia ulkona.
  • Kaikki 12 vuotta täyttäneet käyttävät kasvosuojusta hajoituspaikkojen yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa, jos käytölle ei ole terveydellistä estettä. Maskin käyttö on sallittua myös harjoituksen aikana. Valmentajat käyttävät kasvosuojusta myös valmentaessaan.
  • Koko harjoituspaikalla olemisen ajan, niin ennen harjoitusta, harjoituksen aikana kuin harjoituksen jälkeenkin toisten henkilöiden koskettaminen ei ole sallittua. Alle 2 metrin etäisyydellä toisista henkilöistä saa olla enintään 15 minuutin ajan.
  • Pukuhuoneiden käyttöä on vältettävä. Pukuhuoneissa saa olla vain yhden joukkueen henkilöitä kerrallaan. Pukuhuoneissa käytetään aikaa vain sen verran kuin on välttämätöntä. Vähintään 2 metrin turvaväli on säilytettävä koko ajan.
  • Kädet pestään ennen ja jälkeen harjoitusten. Harjoituksen aikana on käytettävissä käsihuuhdetta.
  • Vuoronvaihto harjoituspaikalla tehdään niin, että eri joukkueiden henkilöt pysyvät joka hetki turvallisen välimatkan päässä toisistaan, kunkin harjoituspaikan olojen mukaan. Eri joukkueiden jäsenten kohtaaminen ei saa tapahtua esimerkiksi ahtaalla käytävällä tai välinevarastossa.
  • Kotiotteluita tai -turnauksia ei pelata ainakaan ennen huhtikuuta 2021. Helsingin kaupungin ohjeiden ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaan muualla järjestettäviin turnauksiin ja otteluihin matkustaminen ei ole sopivaa. Naisten 1-sarjaa pelataan erikoisjärjestelyin.

Ohjeiden noudattaminen on välttämätöntä, jotta tartunnat eivät alkaisi levitä harrastustoiminnassa. Jos näin käy, harrastuksemme keskeytyy jälleen. Kaupunki saa myös perua salivuoromme, jos emme noudata annettuja ohjeita.

Myös lentopalloharrastuksen ulkopuolella jokaisen on noudatettava yleisiä koronaohjeita huolellisesti, jotta ei sairastu itse eikä tartuta muita. Vain näin toimimalla saamme jatkaa harrastustamme poikkeusaikanakin!