PuMan puhti hiipui – piste kuitenkin tuli
Julkaistu: 20.10.2020 00.00

PuMan puhti hiipui – piste kuitenkin tuli

PuMa kohtasi sunnuntaina Rantaperkiön Iskun Puistolassa. Peli alkoi hyvässä vireessä hakien muotoa erityisesti vastaanotossa. PuMan vastaanotto jäi tilastopisteissä peräti 20 % vastustajasta mutta silti PuMa vei vahvalla verkkopelillä kaksi ensimmäistä erää. Oli hienoa, että joukkue pystyi nousemaan molemmissa erissä tappioasemasta voittoon.

Kolmannesta erästä eteenpäin tapahtui kuitenkin käänne. RaIskun vahva hakkuri, Viitaniemi, paukutti vuoroin viivahyökkäystä ja 1-paikalta sektoriin. Raitala YP:nä oli niin ikään ”toimintavarma”, eikä suunnatut aloituksetkaan horjuttanut pää-YP:tä. Vaikka PuMa sai vastaanottoa kuosiin, niin hyökkäysten ja aloitusten virhetili kasvoi, puolustus ei kyennyt Viitaniemen hyökkäyksiin. Virheitä ei tasavireinen ottelu olisi kestänyt. Lopputulos 3-2 Rantaperkiölle.

PuMan pelissä erityisesti keskitorjuja Assi Vainikka on näyttänyt kasvun merkit. Fysiikka on kesän ja alkusyksyn harjoittelulla parantunut ja se näkyy tehokkaissa satasissa ja torjunnassa. Assi palkittiin parhaana pelaajana. Parhaimmillaan pelissä nähtiin todella pitkiä palloralleja ja todella huikeita puolustuksia tälle kaudelle debyytin tehneeltä libero Hanna Hämäläiseltä.

Seuraavaksi PuMa matkaa Joensuuhun lauantaina ja sunnuntaina Jyväskylään. Seuraava kotipeli pelataan vasta su 21.11.

Sarjatilanne