Tervetuloa -07 akatemiaan
Julkaistu: 29.03.2020 00.00

Tervetuloa -07 akatemiaan

Talvikaudella joukkueen toimintaan osallistuvilla on viikoittain 3 lajiharjoitusta viikossa sekä vähintään yksi fysiikkaharjoitus, joka voi olla myös toisen urheilulajin harjoitus. Lajiharjoituksista yksi ns. perusryhmän harjoitus, yksi on Virginie De Carnen ohjaama VDC Pro Volley -harjoitus sekä yksi harjoitus on pelaajan aikuissarjaryhmän harjoitus.

Harjoittelu on monipuolista niin lajiharjoituksissa kuin fyysisissä harjoitteissa. Kannustamme pelaajia harrastamaan vielä tässäkin vaiheessa toista liikunnallista urheilulajia ja pyrimme järjestämään harjoittelun ja pelit mahdollisimman hyvin siten, että myös toiseen lajiin osallistuminen on mahdollista.

Normaalin harjoittelun lisäksi joukkue järjestää kauden aikana 1-2 kahden päivän leiriä. Leirit pidetään hyvissä olosuhteissa esimerkiksi urheiluopistolla kotimaassa. Joukkue järjestää kauden aikana myös PuMan kotisaleissa tehotreenipäiviä, jotka pitävät sisällään kaksi 2-2,5 tunnin harjoitusta ja tauon niiden välillä. Lisäksi joukkueen jäsenet osallistuvat Lentopalloliiton Etelän alueen leirityksiin

Joukkueen ensisijainen sarja on C-ikäisten valtakunnallinen sarja. Tämän lisäksi ryhmän jäsenet pelaavat jo PuMan N2 (2-sarja) tai N3 (paikallissarja) joukkueessa sekä osa pelaajista pelaa myös PuMan tavoitteellisessa B-ikäisten joukkueessa. Tämän lisäksi joukkue osallistuu kerran toimintakauden aikana kansainväliseen turnaukseen ulkomailla. Loppiaisen 2020 joukkue osallistui BearWool Volley -turnaukseen Biellassa Italiassa.

Joukkueen ohjelmaan kuuluu kesällä perjantaisin lentopallosisäharkka klo 17 Puistolassa, lisäksi elokuulle asti kaksi beach volley -harjoitusta sekä erilliset fysiikkaharjoitukset maanantaisin. Beach-harjoitusten ohessa on myös fyysisiä osioita. Joukkueen pelaajat osallistuvat myös mahdollisuuksien mukaan beach volley -turnauksiin kesän aikana. Heinäkuussa on yhteisestä toiminnassa kahden viikon tauko.

Joukkueen pelaajat pitävät harjoituspäiväkirjaa. Erityisesti seurataan sitä, että kokonaisrasitus ei nouse liian korkealle tasolle. Joukkue tekee ominaisuustestit kolme kertaa kauden aikana: toukokuussa, syyskuussa ja tammikuussa. Testeissä seurataan omien ominaisuuksien kehittymistä ja saadaan syötteitä erityisesti henkilökohtaisten harjoitteiden suunnittelemiseen ja toteutukseen.

Joukkueella on oma nimetty fysioterapeutti, jonka johdolla tehdään kauden alussa fysioterapeuttinne kartoitus. Kartoituksella selvitetään pelaajien henkilökohtaisia ominaisuuksia erityisesti liikkuvuuden ja lihastasapainon suhteen. Pelaajat ja heidän vanhempansa saavat fysioterapeutilta yksilöllistä palautetta ja harjoitusohjeita. Tarvittaessa myös mietitään tarpeellisia lisätoimenpiteitä.

Joukkueen toimintaan voi tulla tutustumaan osallistumalla joukkueen harjoituksiin, harjoitusajat löytyvät kalenterista

Joukkueen valmennusryhmä:

Seppo Siika-aho, valmentaja, p. 050 325 3103 seppoklaus@hotmail.com
Esa Männistö, valmentaja, p. 050 555 2233 esa.mannisto@kolumbus.fi
Virginie de Carne, taito- ja ominaisuusvalmentaja.
Elina Järvinen, fysioterapeutti.